17 Ocak 2012 Salı

Yayla Çorbası.


Malzemeler:

2,5 yemek kaşığı pirinç
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
4,5 su bardağı su
Tuz

Üzerine:

2 çorba kaşığı tereyağı
kırmızıbiber, kuru nane 

Yapılış: 

1. Pirinci suya koyun ve yumuşayana kadar haşlayın.
2. Yumurta, yoğurt ve un ayrı bir kasede blenderle iyice çırpılır.
3. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
4. Bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
5. En son tuzunu ilave edin.
6. Tereyağını kızdırıp naneyi ve kırmızıbiberi ekleyerek, hemen ateşten alın ve çorbaya ilave edin ve karıştırın.

Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...