Blinı Rusya’nın geleneksel
tatlısıdır.
Malzemeler:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
½ su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
0,5 çay kaşığı tuz
2,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
pişirmek için tere yağ
Yapılışı;
1. Yumurta, tuz, sekeri iyice
çırpın.
2. Süt ve sıvı yağ ekleyin biraz
daha çırpın.
3. Un ekleyip topak kalmayana kadar
çırpın.
4. Sıcak su ekleyip hızlı çırpın.
5. Küçük boy teflon tavayı ısıtın.
6. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar
tere yağ koyup eritin.
7. Tavaya 1 kepçe hamuru döküp
yayın. Tavaya yayılmasını tavayı sağa sola oynatarak sağlayın. Her iki tarafını
çevirerek orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder