15 Ocak 2012 Pazar

Blinı - Krep.


Blinı Rusya’nın geleneksel tatlısıdır.

Malzemeler:

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
½ su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
0,5 çay kaşığı tuz
2,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
pişirmek için tere yağ

Yapılışı;

1. Yumurta, tuz, sekeri iyice çırpın.
2. Süt ve sıvı yağ ekleyin biraz daha çırpın.
3. Un ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.
4. Sıcak su ekleyip hızlı çırpın.
5. Küçük boy teflon tavayı ısıtın.
6. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tere yağ koyup eritin.
7. Tavaya 1 kepçe hamuru döküp yayın. Tavaya yayılmasını tavayı sağa sola oynatarak sağlayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.        

Afiyet olsun!!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...