10 Ocak 2012 Salı

Zeytinyağlı Karnabahar


Malzemeler:

500 gr karnabahar
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
kırmızı biber
kekik
1/3 çay kaşığı şeker
2,5 su bardağı sıcak su

Yapılışı: 

1. Soğan ve sarımsağı temizleyip küçük küçük doğrayın 2 dakika zeytinyağıyla tencerede kavurun. 
2. Sonra domatesleri küçük küçük doğrayıp soğana ekleyip 5 dakika kavurun.
3. Karnabahar iyice yıkayın küçük çiçeklerine ayırın.
4. Karnabahar, salça, tuz, kırmızıbiber, kekik, şeker ekleyip 2,5 su bardak sıcak su ekleyin ve karıştırın. 
5. Kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin

 Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...